×
 

Dagvoorzitter Marijke Roskam

mojoimagealt-6200-altMarijke Roskam is dagvoorzitter, presentator en de station voice van BNR Nieuwsradio. Door heel Nederland leidt ze events over innovatie, technologie, media, economie, communicatie en de zorg. Haar werkwijze is nuchter, scherp, met veel humor en tot achter de komma ingelezen.

Na een loopbaan in de zorg begon haar journalistieke carriere in 2005 als verslaggever bij Omrop Fryslân en later bij verschillende magazines, zowel online als offline. Omdat de ambities verder reikten dan de Afsluitdijk werd ze verslaggever voor Radio 1, bij BNN. Bij die zender leerde ze moeiteloos schakelen tussen ministers, paaldansers, actievoerders en lokale helden. 

Via BNN belandde ze bij 3FM, als sidekick van Eric Corton in het programma 3VOOR12. Daar was ze verantwoordelijk voor de journalistieke discussies en deed ze onder andere verslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Serious Radio, maar met veel energie en humor. Daarna volgde verslaggevers - en redactiewerk bij de NCRV, voor Radio 2 en werd ze selfsupport presentator van een eigen middagprogramma bij Omroep Flevoland. De afwisseling tussen nieuws, muziek en persoonlijke interviews met luisteraars sprak haar zeer aan, evenals de eigen verantwoordelijkheid voor content én die enorme tafel met knoppen en schuiven. De “transfer” naar BNR Nieuwsradio was een logische en gewenste, omdat ze daar haar passie voor ondernemerschap, innovatie en kritisch interviewen kon combineren. Momenteel gebruikt ze deze ervaring bij alle bijeenkomsten waar ze als dagvoorzitter en interviewer optreedt.