×
 

Keynote Paul Verheaghe

Voor intimiteit moet je met twee zijn

mojoimagealt-6989-altVanaf onze geboorte ontwikkelen we een verhouding tegenover ons eigen lichaam, ruimer tegenover onszelf, op grond van onze interacties met de omgeving. Deze verhouding is bepalend voor de intimiteit die we later met iemand anders kunnen aangaan.

prof. dr. Paul Verhaeghe, klinisch psycholoog en psychoanalyticus. Verhaeghe is werkzaam als hoogleraar aan de Universiteit Gent en auteur van diverse publicaties. Zijn boek Intimiteit verscheen in november 2018.

Live relatietherapie Michele Scheinkman

mojoimagealt-6991-altIn de middag zien we Michele Scheinkman live aan het werk met een koppel die in relatietherapie is bij een NVRG systeemtherapeut. De systeemtherapeut introduceert in het kort de voorgeschiedenis van de relatietherapie aan Michele waarna zij de therapiesessie met het koppel start. Halverwege de therapiesessie volgt een reflectie tussen Michele en de systeemtherapeut. Na de reflectie wordt de live sessie met het koppel voortgezet. Tot slot reflecteert Michele samen met de systeemtherapeut en de deelnemers in de zaal op de relatietherapiesessie.

Michele Scheinkman, psychotherapeut. Scheinkman is een toonaangevende Amerikaanse relatietherapeut gespecialiseerd in ontrouw, intimiteit en jaloezie. Ze heeft een privépraktijk in Manhattan (New York) en is opleider relatietherapie aan het Ackerman Institute for the family.